پوستر تبلیغاتی
امروزه روشهای تبلیغات بسیار زیاد و متنوع شده است؛ بهطوری که پوستر تبلیغاتی جایگاه خاصی را از آن خودکرده است. در این مقاله سعی میکنیم به معرفی پوستر تبلیغاتی بپردازیم.
تاریخچه
سابقه پوستر تبلیغاتی به اواسط دهه 1800 برمیگردد. زمانی که لیتوگرافی بهعنوان یک ابزار تبلیغات مقرونبهصرفه شناختهشده بود. در اوایل قرن 19 بود که کمکم از پوستر بهعنوان ابزاری برای ارتباط تصویری با مشتریان برای اهداف تجاری استفاده میشد.
بعداً موجب توسعه تایپوگرافیک شد؛ زیرا از فاصله دور خوانده میشد و برای خوانایی بیشتر، باید از حروف بزرگتری برای طراحی استفاده میکرد. پوستر هم سریعاً در سرتاسر جهان منتشر شد و به یکی از عناصر مهم طراحی گرافیک تجاری تبدیل شد.
هنرمندان سبک تیپوگرافی بینالمللی طراحی بر این باور بودند که باید از پوسترها برای برقراری ارتباط استفاده کرد و مشارکت و همکاری آنها برای تکمیل پوستر بهجایی رسید که حتی باوجود محبوبیت اینترنت، پوسترها همچنان به دلایل مختلف تولید شوند.
معرفی
پوستر تبلیغاتی یا دیوارکوب که به آن اعلان، آفیش و پلاکات هم میگویند، صفحات بزرگی از جنس کاغذ در ابعاد بزرگی هستند که روی آنها نوشته، طرح، نقاشی و… چاپ میشود. محل نصب پوسترها روی دیوار یا دیگر سطوح عمودی است.
پوسترهای تبلیغاتی از دو عنصر اصلی گرافیک و متن تشکیلشده است. بهترین حالت پوستر این است که بهواسطه گرافیک زیبا، مخاطب از دور جذب شود و در حین نزدیک شدن، متن پوستر که حاوی یک درخواست یا اطلاعرسانی است را بخواند.
پوسترها اهداف خاصی را دنبال میکنند. یک پوستر میتواند برای تبلیغات استفاده شود یا بهطور مثال برای نمایش یک اثر هنری باهدف فروش و یا آموزش از آن بهره برد.
انواع پوستر
پوسترها با توجه به حوزهای که در آن استفاده میشوند، انواع متفاوتی دارند که در اینجا بهطور خلاصه آنها را معرفی میکنیم:
خبری:
این پوسترها جنبه اطلاعرسانی دارند که میتواند حاوی عکس باشد و خبری را به مخاطبان عام و خاص منتقل کند و در فیلمها، مکانها، رویدادها و… نشان داده میشوند.
ترغیبکننده (هدایتکننده):
از این پوسترها برای ترغیب و تشویق افراد به کاری یا منع آنها برای عملی است که معمولاً جنبه آموزشی دارد؛ مثلاً پوسترهایی برای خطر استفاده از تلفن همراه در هنگام رانندگی
تزئینی:
برای نمایش بهتر فضا و یا شناساندن فرد یا مکانی (مانند پوستر مناظر) استفاده میشود که انواع گوناگونی مانند نقش و رنگ و بدون متن برای شناساندن افراد مشهور، منظره یا نقاشی دارند.
تجاری:
در این روش برای معرفی و تبلیغ کالا استفاده میشود. قابلیت این را هم دارد که یک شرکت، موسسه یا بنگاه اقتصادی را تبلیغ کند.
یک نمونه پوستر تبلیغاتی
نکات کلیدی طراحی
- قرار دادن لوگوی سازمان در متن پوستر یکی از بدترین اشتباهاتی است که طراح انجام میدهد. این کار نقش پوستر در تبلیغات را کمرنگ میکند.
- انتخاب رنگ پوستر بسیار مهم است. رنگ پوستر باید با تصویر همخوانی داشته باشد.
- نباید از فونتهای مختلف استفاده کرد؛ یک یا دو فونت مناسب برای تبلیغات کافی است.
- زمانی که مخاطب تصاویر پوستر را میبیند، با زمینه کسبوکارتان آشنا میشود؛ بنابراین لزومی ندارد چند بار نام محصول یا برند تجاری را تکرار کنید.
- بههیچوجه برای جلبتوجه مخاطبین، تمام فضای پوستر را با تصاویر، رنگها و متون اشباع نکنید. فضاهای خالی توجه مخاطب را بیشتر به خود جلب میکند.
نکات پوستر تبلیغاتی اختصاصی
اگر قصد طراحی پوستر تبلیغاتی اختصاصی را دارید باید چند نکته زیر را در نظر بگیرید:
- ابتدا تصمیم بگیرید که چه اطلاعاتی را میخواهید بهوسیله پوستر انتشار دهید.
- در چه محدوده جغرافیایی قصد فعالیت دارید.
- محل تبلیغات و نصب پوسترها را تعیین کنید.
- اجزای یک پوستر تبلیغاتی را بیاموزید.
- ابعاد مناسب پوستر را مشخص کنید.
- یک لوگو طراحی کنید.
- از تصاویر تأثیرگذار استفاده کنید.
- رنگهای متمایز را به کار بگیرید.
- از فونتی را انتخاب کنید که از چند قدم عقبتر خوانا باشد.
- قبل از انتخاب پوستر نهایی، از قبل چند نمونه آماده کنید.
- پوسترتان را چاپ کنید.
امیدواریم نکات گفته شده در این مقاله برای شما مفید باشد.
خوشحال میشیم نظرات شما عزیزان را در این مبحث بشنویم.